Sponsor 'Lombok homes'

Overzicht

Lombok damage 

Wat is er gebeurd?

 • Twee aardbevingen van 7.0 op de schaal van Richter binnen 3 dagen, begin augustus 2018
 • 400.000 inwoners van Lombok zijn huis en haard kwijt
 • Donaties voor noodhulp zijn ingezameld, deze voorzien in de eerste behoeften
 • Lokale inwoners en buitenlandse expats/vrijwilligers werken samen om hulp in goede banen te leiden
 • Het puinruimen is aan de gang
 • De Gili-eilanden zijn toegankelijk, toeristen komen langzaam terug
 • Maar Lombok is letterlijk een puinhoop en heeft de meeste hulp nodig: 72.000 huizen zijn compleet weggevaagd

 

Lombok medical aidWat is er nodig?

 • Bouwmaterialen, zodat de verwoeste huizen weer veilig opgebouwd kunnen worden

 

Wie zijn wij?

 • In samenwerking met diverse bedrijven op de Gili-eilanden (Manta Dive, Gili Teak, Gili Villas, The Waterfront Resort, Manta Dive Gili Air and Bale Sampan bungalows) hebben wij (Island Bookings BV) het initiatief genomen om onze krachten te bundelen, om zo het lokale personeel en hun families op Lombok te helpen
 • Ons doel: voldoende geld inzamelen om 150 huizen te kunnen bouwen, in samenwerking met een betrouwbare en erkende lokale NGO (Gili Eco Trust)

 

lombok.homeWat doen wij om te helpen?

 • Namens de Gili Eco Trust zullen wij (Island Bookings BV) de benodigde middelen inzamelen
 • Gili Eco Trust zorgt voor de verdeling van de binnengekomen gelden naar de management-teams van de samenwerkende bedrijven. Met als enig doel het (her)bouwen van de verwoeste huizen
 • Om het project een eerste impuls te geven sponsoren we zelf de opbouw van ongeveer 15 huizen Maar dan zijn we er nog lang niet……

 

Hoe kan jij helpen?

 • Heel simpel: door te doneren (zie oranje buttons hier beneden). Iedere bijdrage maakt het verschil!
 • Als bedrijf kun je sponsor worden van een ‘Lombok Huis’.
 • Iedere euro maakt echt een verschil en komt goed terecht, bij de mensen die het nodig hebben
 • Ons doel: minimaal € 200.000 inzamelen, zodat we op z’n minst 150 huizen kunnen bouwen


Is dat wel genoeg voor 150 huizen?

 • Jazeker. Als we met z’n allen € 200.000 bij elkaar kunnen brengen dan is dit bedrag, samen met onze eigen donatie, genoeg om 150 huizen te bouwen
 • Vergeet niet, een huis in een klein dorp op Lombok is vrij ‘basic’ in vergelijking met onze westerse standaard. Dus het vereiste budget per huis is minder dan je misschien denkt
 • Al het bruikbare materiaal van de verwoeste huizen wordt hergebruikt, zoals het meeste hout. En puin van de recente verwoesting wordt gebruikt voor de fundering van de huizen

 

Maar de tijd dringt – het regenseizoen komt er aan

 • Het regenseizoen komt er aan, dus de situatie wordt echt nijpend
 • Daarom moeten we zo snel mogelijk helpen
 • Jouw contributie wordt bijzonder op prijs gesteld, en helpt vele families op Lombok en de Gilis
 • Voor meer informatie of vragen kun je te allen tijde contact met ons opnemen

 

  Paypal.button

 

Bank.transfer.button

 *Bank Transfer is aanbevolen voor Europese rekeninghouders, en/of voor donaties van meer dan € 450

 

Zakelijke sponsoren klik hier

 

Klik PDF om te vergroten

 WE HAVE STOPPED TAKING DONATIONS AND OUR PROJECT IS COMPLETE, A FULL UPDATE ON WHAT WE ACHIEVED WILL BE AVAILABLE SOON

De mensen op Lombok en de Gili-eilanden hebben jouw hulp nodig!

 

earthquake living outsideNa de twee recente verwoestende aardbevingen op Lombok, waarbij 400.000 mensen dakloos zijn geworden, waren we diep onder de indruk van de vrijgevigheid van zoveel mensen die het mogelijk maakten om initiële noodhulp te kunnen geven, daar waar het nodig was. Maar daarmee zijn we er helaas nog niet.
Er is nog heel veel nodig om te zorgen dat we de mensen op Lombok en de Gili-eilanden weer een ‘thuis’ kunnen geven. En hier kun jij het verschil maken.

Een grote of kleine bijdrage, alle beetjes helpen! En mocht je op een andere manier al hebben gedoneerd, dan willen we je heel hartelijk danken, en hopen we je op een dag weer te mogen begroeten op Lombok en de Gilis.

Het was indrukwekkend en heel inspirerend om, in de eerste paar weken na de aardbevingen, te zien hoe de lokale bevolking en de buitenlandse vrijwilligers samenwerkten om te zorgen dat alle eerste noodzorg daar kwam waar het moest zijn, met name in Noord-Lombok. Dit was echt niet mogelijk geweest zonder alle donaties en de inzet van al deze vrijwilligers. Echter, de focus ligt nu op het puinruimen en, misschien nog belangrijker, op het onderdak geven aan de lokale bevolking voordat het regenseizoen begint.

 

Samen werken aan de toekomst

Lombok homeOnze organisatie zit in Nederland, maar heeft nauwe banden met een aantal ondernemingen in Lombok en de Gili-eilanden. Deze bedrijven hebben gezamenlijk meer dan 150 lokale personeelsleden in dienst, waarvan de meesten (en hun families) wonen in Noord-Lombok. Het merendeel van deze families is hun huis kwijt, en velen van hen leven nu onder erbarmelijke omstandigheden.

En daarom doen we een beroep op jou om te helpen hun huizen te herbouwen. Want die hulp hebben we echt nodig. Alle ingezamelde gelden gaan naar de inkoop van bouwmaterialen en de herbouw van huizen.
Bij de opbouw van de nieuwe huizen wordt gefocused op aardbevingsbestendigheid en kostefficiëntie.
Alfie Minnaar (fotograaf en social media van Manta Dive) zal verslaglegging doen van het hele (her)bouwproces, en zal regelmatig updates posten op de diverse social media kanalen.

Om te zorgen dat de lokale gemeenschap weer inkomsten heeft en de draad weer op kan pakken zullen veel bedrijven die dat kunnen in de komende weken weer opengaan. Maar om te zorgen dat alles echt weer is zoals het was, en de lokale inwoners weer een thuis hebben om naar toe te gaan, moet er nog behoorlijk wat gebeuren.

 

Hoe kan jij/jouw bedrijf helpen?

Sponsor ‘Lombok homes’

 

Om het overzichtelijk te houden en om onnodige kosten te vermijden, volg de volgende stappen voor donatie:

 
1.       Privé-donaties onder de € 450

Graag betalen via PayPal of met een  debit-  of credit card. (let op: voor Europese rekeninghouders is ook optie 2 mogelijk)

 

 

 

 

 2.       Privé-donaties boven de € 450

Graag overmaken naar onze zakelijke rekening, onder vermelding van: Sponsor Lombok Homes. Er worden dan geen extra kosten in rekening gebracht door de bank.

 

 

 

Zakelijke sponsoren -  ‘Sponsor a Lombok Home’ (meer dan € 350)

Aan bedrijven die een ‘Lombok Home’ willen sponsoren kunnen we de noodzakelijke documentatie verschaffen voor de boekhouding. Hiertoe werken we samen met een Indonesische (en ons welbekende en betrouwbare) NGO.

Als zakelijk sponsor word je vermeld in de diverse social media posts over het (her)bouwproces van de huizen. En op diverse websites word je met naam en toenaam vermeld, inclusief bedrijfslogo en clickable link. Minimum voor zakelijke sponsoring is € 350.

 

ideal  Om via IDEAL te Sponseren, klik op onderstande links

  

 


Bekijk onze Sponsoren


Angel Sponsors

‘Je bent een engel!’ Iedere privé- of zakelijk sponsor die de mensen op Lombok en de Gilis voor meer dan € 3000 ondersteunt wordt met 2 personen uitgenodigd op Lombok, om met eigen ogen te kunnen zien hoe de opbouw plaatsvindt. Uiteraard is accomodatie inbegrepen bij een van de bedrijven waar we mee samenwerken (Manta Dive, Gili Teak, Gili Villas, Bale Sampan, Manta Dive Gili Air, The Waterfront Resort), evenals boot-transport tussen Bali, Lombok en de Gili-eilanden (met een maximum van 2 personen per Angel Sponsor).

Voor meer informatie kun je te allen tijde contact opnemen, telefonisch of per e-mail.

Hartelijk dank voor je tijd en aandacht en voor hopelijk dat laatste zetje ondersteuning die de mensen nodig hebben om een weer een huis en een thuis te hebben!

We hopen je snel weer op Lombok en de Gili-eilanden te mogen begroeten.

 

Hartelijke groet,

 

Marcus Stevens 

Director
Island Bookings BV
The Netherlands
+31 614498773
marcus@island-bookings.com

Linkedin profile

For the latest updates please check our Facebook page